noe ferskt og godt å legge i frysen…

HORN

 

Min oppskrift:

100 gr smør   smeltes
5 dl melk

1 egg – ikke nødvendig
Jeg bruker egg.

50 gr jær
1 tsj salt
2 tsj sukker
7 – 10 dl hvetemel

Bland det tørre sammen med deler av melet.
Jeg blander FIBRAMEL og HVETEMEL alt etter hvor fine/grove jeg vil ha hornene.

Smør og melk sammen og helles i det tørre (skal være varmt) litt etter litt og bland i egget om du vil ha egg i.
Elt deigen til en smidig deig.
Heves 30 minutt.

Del opp deigen i 4-5 biter og kjevle ut.
Skjer i trekanter og rull til horn.

Etterhev 30 minutt – pensle med egg om du vil – og strø over valmuefrø om du vil.

Doble deigen for mer!!

 

Stekes midt i ovnen på 250 grader 8-10 minutter

 

 

 

Mmmmmm – godt ja!!!

 

 

#bake #horn #hjemmebakt #oppskriftpågodehorn #godehorn #hjemmebaktehorn

6 kommentarer

Siste innlegg