HORN
Min oppskrift:
100 gr smør smeltes
5 dl melk
1 egg – ikke nødvendig
Jeg bruker egg.
50 gr jær
1 tsj salt
2 tsj sukker
7 – 10 dl hvetemel
Bland det tørre sammen med deler av melet.
Jeg blander FIBRAMEL og HVETEMEL alt etter hvor fine/grove jeg vil ha hornene.
Smør og melk sammen og helles i det tørre (skal være varmt) litt etter litt og bland i egget om du vil ha egg i.
Elt deigen til en smidig deig.
Heves 30 minutt.
Del opp deigen i 4-5 biter og kjevle ut.
Skjer i trekanter og rull til horn.
Etterhev 30 minutt – pensle med egg om du vil – og strø over valmuefrø om du vil.
Doble deigen for mer!!
Stekes midt i ovnen på 250 grader 8-10 minutter
Mmmmmm – godt ja!!!
#bake #horn #hjemmebakt #oppskriftpågodehorn #godehorn #hjemmebaktehorn
6 kommentarer
Nam, disse ser gode ut. Kanskje jeg skal bake en av dagene. Tusen takk for oppskriften 🙂
Ja de er gode 😀
deilig,må ha en bakedag jeg også i tillfelle jeg får uventet besøk hi hi
hihihi ja det er aldri godt å vite når uventet besøk dukker opp 😀
Namnamnam…. nå blei jeg litt for sulten her 🙂
😀 Kjekt å ha! Å ta med på jobb til lunsj av og til og ellers ta med på turer ut i naturen 😀