gjærbakst er godt

RUNDSTYKKER

 

Finere rundstykker:

1 pk tørrgjær
200 gr melange
8 dl vann
Hvetemel/grovere mel etter valg
I denne oppskriften i overkant av 1 kg hvetemel  – jeg kjører det igjennom kjøkkenmaskinen og lar den elte og etterpå tilsetter jeg litt mer mel og elter for hånd til en lett fin deig

Heves halv time
Rull ut rundstykker
Etterhev halv time

Stekes ved 200 grader i halv time

 

Jeg brukte bare hvetemel – nesten – jeg hadde  2 dl av melete over, i deigen i dag.

 

 

 

Godt med noe ferskt av og til – også går resten i frysen til andre dager – smører med til fjellturer og andre turer 🙂

 

Godt er det iallefall – med gjærbakst.

 

 

#rundstykker #gjærbakst #hvetemel #bake #matlaging

8 kommentarer

Siste innlegg