BOLLER
300 gr smør som smeltes
0,5 liter melk og 0,5 liter vann – tilsettes smøret og helles så i bollen med mel og alt det tørre
2 pk tørrgjær
300 gr sukker
4 tsj kardemomme
1 tsj salt
2 egg
tilsette før man begynner elte deigen (egg er IKKE nødvendig å ha i deigen)
2 kg hvetemel/Fibramel (jeg bruker fra 0,5 til 1 kg fibramel – alt etter hvor GROVE jeg vil ha bollene.
Fibramel har jeg blitt vedig glad i å bruke i all gjærbakst og også i vaffelrøre 🙂
Heve deigen ca 30 minutt – rull ut passe store boller – etterheve ca 30 minutt og stekes.
250 grader ca 10 minutt – midt i ovnen
Mmmmm det er jammen meg godt med ferske boller!
#boller #ferskeboller #frysevare #kjektåhaifrysen #bakeboller #oppskriftpågodeboller
2 kommentarer
kanskje jeg også skulle bakt noen boller snart :=) helt tomt i fryseren :=) fibramel ser jeg ikke lengre i butikkene jeg er i ,så om det er tatt ut av sortimangen hvet jeg ikke
Hmmmm ja kanskje de har tatt det ut?? Jeg handler for det meste på MENY og de har det 🙂 Kjekt å ha i frysen – men best ferske da 😀