kjekt å ha i frysen…

BOLLER

 

 

300 gr smør som smeltes
0,5 liter melk og 0,5 liter vann – tilsettes smøret og helles så i bollen med mel og alt det tørre

2 pk tørrgjær
300 gr sukker
4 tsj kardemomme
1 tsj salt

2 egg
tilsette før man begynner elte deigen (egg er IKKE nødvendig å ha i deigen)

2 kg hvetemel/Fibramel (jeg bruker fra 0,5 til 1 kg fibramel – alt etter hvor GROVE jeg vil ha bollene.
Fibramel har jeg blitt vedig glad i å bruke i all gjærbakst og også i vaffelrøre 🙂

Heve deigen ca 30 minutt – rull ut passe store boller – etterheve ca 30 minutt og stekes.

250 grader ca 10 minutt – midt i ovnen

 

 

 

 

Mmmmm det er jammen meg godt med ferske boller!

 

 

 

#boller #ferskeboller #frysevare #kjektåhaifrysen #bakeboller #oppskriftpågodeboller

2 kommentarer
      1. Hmmmm ja kanskje de har tatt det ut?? Jeg handler for det meste på MENY og de har det 🙂 Kjekt å ha i frysen – men best ferske da 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg