Som dagene går og vi med de, så flyter både rundstykkets dag forbi og kanelbollens dag har også seilet avgårde….
Men i bakeverden kommer de stadig tilbake!
Her var det rundstykker for noen dager siden som blei baket, og i dag, dagen etter dagen, bakes det kanelboller
Litt grove rundstykker
Og jeg bruker en oppskrift jeg har fått med fra ungdomsår
1 pk tørrgjær
100 gr smelta smør
1 tsj salt
0,5 dl vann
ca 1 kg hvetemel
Tøm smør og vann (lunktent) over gjæren og la den løses opp – tilsett salt og mel
Elt til en smidig deig, la den heve, rull ut rundstykker – avlange eller runde – strø på sesamfrø om ønskelig – etterhev og
stekes midt i ovnen halv time ved 200 grader
Jeg dobler ofte denne oppskriften, og tilsetter grovere mel om ønskelig – og er veldig glad i å bruke Fibramel
Bruk det du vil – raspa gulrøtter, havregryn eller annet……
Kanelboller
Prøver med slik gjær for søte deiger denne gangen
1 pk gjær
200 gr smelta smør
8 dl melk
1 tsj salt
2 egg
2tsj kardemomme
Mel til en fast og god deig
Jeg tilsatte litt vaniljekrem i deigen denne gangen
Stekes ved 200 grader midt i ovnen – ca 15 minutter –
alt etter hvor tykke de er hver enkelt snurr
Mine måtte stå 15 – 20 minutter denne gangen
Jeg puttet noen eplebiter i noen av snurrene denne gangen, også
Bruker en dæsj maltextrakt i deigen – da jeg “tror” det er bra for deigen – og godt for magen!
Og når deigen er ferdig…. står sukkeret igjen ååååneiiii!!!
La gå…. det blir jo sukker og kanel i svingene
Smør, sukker og kanel blandes til smørkrem – og strykes ut over utkjevla ferdighevet deig
Rull sammen og skjær opp passe store biter
Vart søte nok liksom – selv om sukkeret uteble fra selve deigen
God bakst!
Åh, så godt
Fantastisk deilige vart nok både rundstykkene og kanelbollene. Og du bakte i hvert fall kanelboller rett rundt kanelbolledagen. Mer enn jeg gjorde. Skrev bare et innlegg, jeg
Men som du sier, så spiller det jo ingen rolle når vi baker og spiser dem.
mmmmm…. dobbeltnam altså



Dobbel nam

Dobbel nam

Dobbel nam
