rundstykker, og kanelbollens dag….

 

🥨🥯

Som dagene går og vi med de, så flyter både rundstykkets dag forbi og kanelbollens dag har også seilet avgårde….
Men i bakeverden kommer de stadig tilbake!

Her var det rundstykker for noen dager siden som blei baket, og i dag, dagen etter dagen, bakes det kanelboller

 

Litt grove rundstykker

Og jeg bruker en oppskrift jeg har fått med fra ungdomsår 🙂

1 pk tørrgjær
100 gr smelta smør
1 tsj salt
0,5 dl vann
ca 1 kg hvetemel

Tøm smør og vann (lunktent) over gjæren og la den løses opp – tilsett salt og mel
Elt til en smidig deig, la den heve, rull ut rundstykker – avlange eller runde – strø på sesamfrø om ønskelig – etterhev og
stekes midt i ovnen halv time ved 200 grader

Jeg dobler ofte denne oppskriften, og tilsetter grovere mel om ønskelig – og er veldig glad i å bruke Fibramel 🙂
Bruk det du vil – raspa gulrøtter, havregryn eller annet……  😀

 

 

 

Kanelboller

 

 

Prøver med slik gjær for søte deiger denne gangen  🙂

1 pk gjær
200 gr smelta smør
8 dl melk
1 tsj salt
2 egg
2tsj kardemomme
Mel til en fast og god deig

Jeg tilsatte litt vaniljekrem i deigen denne gangen

Stekes ved 200 grader midt i ovnen – ca 15 minutter –
alt etter hvor tykke de er hver enkelt snurr 😀
Mine måtte stå 15 – 20 minutter denne gangen

Jeg puttet noen eplebiter i noen av snurrene denne gangen, også 🙂


Bruker en dæsj maltextrakt i deigen – da jeg “tror” det er bra for deigen 😀 – og godt for magen!

 

Og når deigen er ferdig…. står sukkeret igjen 🙈🤣🥴  ååååneiiii!!!

La gå…. det blir jo sukker og kanel i svingene 🥰

 

Smør, sukker og kanel blandes til smørkrem – og strykes ut over utkjevla ferdighevet deig
Rull sammen og skjær opp passe store biter

 

 

Vart søte nok liksom 😃 – selv om sukkeret uteble fra selve deigen

God bakst!

 

6 kommentarer

Siste innlegg