HORN MED OST I
200 gr smør
1 liter melk eller halvt om halvt med melk og vann
Smør smeltes og melken/vannet tilsettes og temp varmere enn lunkent
100 gr gjær
2 ts salt
4 ss sukker
15 dl mel eller det som trengs for å få ei fin og glatt deig
2 egg
Bland alt det tørre, tilsett smør og melk/vann og bland godt, tilsett egg.
Elt deigen til ei glatt, fast og fin deig og la den heve ca 45 minutt.
Del opp deigen i 4-5 deler og kjevle ut.
Del den utkjevla til 8 spisser som du legger ost i så mye du vil ha, rull til horn og etterhev.
Stekes ved 250 grader i 8-10 minutt.
Jeg laget noen STORE horn der jeg hadde en hel osteskive på hver
Også kjevlet jeg mindre deler og delte i 8 der jeg delte en osteskive i to.
De store horna blei store og gode
Og de mindre blei små og flotte og gode
Jeg lar de etterheve bare sånn 10 minutter
Mmmmmm gode med ost i 😀
#ostehorn #horn #kjevle #deig #heve #etterheve #matlaging #bake
De så jammen gode ut, håper du har kost deg masse med et eller flere sånne <3
Det ser deilig ut 🙂
Det fikk jeg veldig lyst på 🙂
Ostehorn er virkelig godt og utolig kjekt å ha i fryseren. Disse så fantastisk gode ut <3
Ja det ser veldig godt ut! nammmm…
Nam…. tror det var nå vi burde vært hos deg… og – ja – vi vil på fjelltur! 🙂
deilig og jammen ser dei luftige ut også :=) fin turmat
Ser utrolig gode ut, store og fløffy 🙂 hadde vært godt med et nå….
solliv: Ja dei var gode 😀
fruensvilje.blogg .no: Ja dette er fin turmat 😀
Margrethe: 😀 !!!! Her er masse fjell å ta av !
Toini: 😀
naturogfhoto: Ja de var gode 😀
Iselin Renée: Kjempegode !
frodith: Veldig gode ostehorn blei det 🙂
Jernbanefrua..: Ja det blei ikke bare med ett rett og slett – tror jeg spiste FIRE!! heheheheh
Det så veldig godt ut (:
Lilli: Kjempegode ble de 😀