ostehorn

HORN MED OST I

200 gr smør
1 liter melk eller halvt om halvt med melk og vann

Smør smeltes og melken/vannet tilsettes og temp varmere enn lunkent

100 gr gjær
2 ts salt
4 ss sukker
15 dl mel eller det som trengs for å få ei fin og glatt deig

2 egg

Bland alt det tørre, tilsett smør og melk/vann og bland godt, tilsett egg.
Elt deigen til ei glatt, fast og fin deig og la den heve ca 45 minutt.

Del opp deigen i 4-5 deler og kjevle ut.
Del den utkjevla til 8 spisser som du legger ost i så mye du vil ha, rull til horn og etterhev.

Stekes ved 250 grader i 8-10 minutt.


 

 

Jeg laget noen STORE horn der jeg hadde en hel osteskive på hver


Også kjevlet jeg mindre deler og delte i 8 der jeg delte en osteskive i to.

De store horna blei store og gode

 


Og de mindre blei små og flotte og gode

Jeg lar de etterheve bare sånn 10 minutter

Mmmmmm gode med ost i 😀

 

 

 

#ostehorn #horn #kjevle #deig #heve #etterheve #matlaging #bake
 

18 kommentarer

Siste innlegg