SĂNDAG
Og jeg har invitert familie og venner pĂĽ middag.
Av familie er det moderen, storebror med dame og hennes sønn og mi venninne Marie med kavaler.
SĂĽ vi blir 7 til bords â og menyen er rød Bacalao â gele og fromasj.
Klippfisken har ligget i vann natten over.
SĂĽ skjĂŚrer jeg løken og steker den i olje pĂĽ svak varme til den er gyllen đ
SĂĽ lager jeg sausen â skreller potetene og gulrøttene â fĂĽr det til kok â og der skal det stĂĽ og surre noen timer.
Og mens den stĂĽr og surrer, gĂĽr jeg meg en tur til #Mulevika.
Godt ü fü frisk luft og se pü bølgene.
I bildet til venstre er #Muletua pü tuppen og pü det høyeste punktet i fjellet ligger #Barmen.
Her nede i sjøkanten er sanden som gjør stranden om sommeren, nesten borte vekk.
Sandstranden byttes ut â stormene drar sanden ut om vinteren og drar den inn igjen neste sommer.
Sü er det hjem igjen og gjøre de siste finisher.
Pynte med blomster, tenne lys og gjøre alt klart.
Vertinnen liker ĂĽ gĂĽ barfot men med gjester og middag bør en nesten ha noe pĂĽ føttene og da blei det i dag de gode sokkene jeg fikk av frodith đ
Har tatt inn høstfargede blader fra hagen.
Veldig koselig besøk.
De likte maten og kvelden har vĂŚrt helt topp!
Her kommer oppskriften slik jeg bruker denâŚâŚ
Selv om jeg tilsetter litt hips om haps alt etter smaken.
_______________________________________________________________________
BACALAO:
Denne oppskriften er til ca 8-10 personer.
1,5 â 2 kg kllippfisk â alt etter antall personer.
I dag brukte jeg nok ca 1,5 kg.
Har latt den ligge i vann ca 8 timer.
Skrell 2 kg poteter og kutt de i skiver (akkurat passe fine skiver).
Jeg bruker ogsü 4-5 gulrøtter jeg kutter i skiver.
Jeg ordner dette og legger alt i vann â sĂĽ det er klart nĂĽr jeg skal begynne legge lag pĂĽ lag.
2 løk kuttes i ringer og surres gylne i olje.
___________________________________________________________
Saus:
1-2 glass hermetisert âgrillaâ paprika.
Kuttes opp â og kraften bruker jeg i sausen.
2 bokser hakka tomat.
1 boks tomatpure.
2 chilipepper som hakkes opp.
3 kapsler cheyennepepper som smuldres i.
2 laurberblad
Saft av 1 sitron
2-3 ts sukker
Litt sweet chili (1 spiseskje)
Litt pepper og piffi kan smakes til etter hvertâŚâŚâŚ.
3 fedd hvitløk
6 dl vann
Ca halv flaske med Raps-olje.
Tilsett løken og la alt dette koke opp.
Legg lagvis.
Begynn med saus, sĂĽ poteter og gulrøtter og deretter fiskâŚâŚâŚ
La det koke pĂĽ svak varme iallefall 2 timer.
I dag kokte min i 3 timer.
Kan serveres med oliven â men det hadde jeg ikke med i dag.
Brød.
Â
Â
#Bacalao #oppskrift #søndag #middagsselskap #dagen #mat #oktober #høst #natur #friluftsliv
Â
Nam nam sĂĽ deilig middag <3 Flott pyntet bord ogsĂĽ:)) Og flott vertinne đ
sü koselig da ) har du bursdag i dag ? om ikke sü er det koselig ü bli invitert til en slik festmiddag med vakkert pyntet høstbord i tillegg ))klippfisk er deilig,men blir ikke kommet pü ü lage hos meg
fruensvilje: Neida – ingen feiring av noe slag đ Bare koselig ĂĽ samle til middag av og til đ Jeg er veldig glad i klippfisk đ
spisogspar: Tusen takk đ !!
Nammmm..sü deilig! Er ikke ofte jeg spiser det..men minnes at det ER godt.. Koselig ü ha besøk! hüper du koste deg..flotte bilder fra turen ogsü! Ha en god ny dag i dag! (jeg henger litt etter, for var i familieselskap i gür jeg ogsü..)
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja det er goooooodt đ Koselig med besøk sĂĽnn av og til. Styre litt ekstra og invitere er jeg glad i đ