solskinnsboller

SKULEBOLLER
ELLER
SOLSKINNSBOLLER

 

Uansett navn, så er de kjempegode!

Og i går laget jeg disse 🙂

 

 

Oppskrift:

1 pk tørrgjær
100 gr sukker
2 tsj kardemomme

100 gr smør smeltes
7 dl melk tilsettes smøret og når det er romtemperert eller hakket varmere… så heller du det over gjær og sukker og kardemomme

Tilsett hvetemel og elte til en glatt og fin deig.
Heves ca 30 minutt

Bake ut boller som trykkes flate fra midten og ut der du legger 1-2 ss vaniljekrem i

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 15 minutt

Serveres med melis og kokos

Om du fryser de så bruker jeg legge mellomleggspapir på kremen så det ikke skal klistre seg til fryseposen.
Smart å gjøre!

 

 

Og du verden så gode!

Mmmmmmm

 

 

#solskinnsboller #skolebrød #skuleboller #hvetebakst #gjærbakst #vaniliekrem #kokosstrø #bake #mellomleggspapir #melis #oppskriftpåskulebolla

8 kommentarer

Siste innlegg