middag må man ha…

PINSEMIDDAGER 2023

🍴

1. Pinsedag

Stekt fisk rullet i mel og krydder  – stekt på stekepanne sammen med hakket løk

Raspa gulrot

Dampa poteter

Hvit saus – hjemmelaget med smør, løk, muskatt, hvetemel og melk
Eller kjøpe-saus eller din egen saus

Nydelig,
og aldri feil med stekt fisk!

 

2. Pinsedag

Kalkun -(filè ferdig marinert) som vi skulle ha nyttårsaften – måtte ta den nå i pinsa ja  Stekes innepakket i folie 2 timer på 125 grader – ta ut og skjære opp og steke på nytt en stund på 220 grader

Toro sjysaus

Toro peppersaus
Blander disse to – vann og melk og kraft fra kalkun og kraft fra dampede poteter, 2 tsj tyttebær, 1 tsj sukker, litt salt og pepper  – så blir det til din egen saus 🙂

Dampa poteter

Grønsaker

 

Mmmmm 🍽

Og kalkunen var nok beregnet til i allefall 4 -6 personer – så her har vi restemiddag denne tirsdagen
Enten med ris til eller som lapskaus
Tror jeg går for ris…

~¨~

Om man skal snakke om dessert… har spist opp så har ikke bilde  hehehe
Men det har gått i blåbær og youghurt med vanilie/vaniliekesam

 

Nydelig og friskt!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg