NÅR DET REGNER:
Ja da baker jeg litt 🙂
Iallefall i dag 😀
Må bare nytte høvet og få noe i fryseren.
Jeg er jo godt i gang da jeg har fått noe i noen kakebokser allerede.
Det er godt å ha noe å ta frem av og til.
I dag baket jeg boller.
Og oppskriften er som følger:
BOLLER
200 gr smør
0,5 l melk
_____________________________
Melken helles over i det smelta smøret og skal være litt varmere enn lunket.
100 gr gjær
200 gr sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 kg hvetemel eller så mye du trenger for en smidig deig.
______________________________________________________________
Alt det tørre blandes – så helles melk og smør i bollen og melet tilsettes litt etter litt til deigen er smidig og lett.
Hev ca halv time
Rull ut og etterhev fra 10-20 minutter.
Stekes på 250 grader i 8-10 minutt midt i ovnen
Jeg bruker en god del av FIBRAMELET i bolle-deigen.
Da blir de litt finere grove uten at en egentlig tenker over det.
De blir kjempegode!
I dag doblet jeg deigen.
Jeg bruker tørrgjær – og på dobbel oppskrift bruker jeg to poser uansett.
Jeg tror 100 gr gjær er nok – for vi trenger ikke så mye gjær egentlig.
I dag fikk jeg 39 herlige boller.
Mmmmmmm ferske boller med majones og mårpølse – eller noe annet godt på:-)
#baking #boller #littavhvert #oppskrift #onsdag #blogg #mat
ikke noe er bedre en helt ferske hjemmelagde boller,lunchen din såg skikkelig god ut ja )) deilig
fruensvilje: 😀 Helt topp når bakelysten er der. Det er jo så godt å ha noe i frysen og fersk bakemat er nyyydelig ja 🙂
Er det liksom mer rundstykker? Siden du hr salt på? Eller er det vanlig boller? 🙂 SÅ godt ut <3
Deilig med nybakt :)) Og koselig å bake om en ikke må og har dårlig tid, da er det ikke så moro.. Har kanelsnurrer i fryseren her , men nå blir det brødmat :)) Fin kveld videre <3
Nam, nå ble jeg sulten. Tror jeg må ha en hjemmebakt grovskive med skinke fra Spania 😀
Å nam – jeg blir såååå sulten <3
Margrethe: 😀
Mariann Sæther Tokle: 🙂 !!! Hjemmebakt skive er også godt ja 🙂
annebe: Ja her har det vært vedig tomt…………. jeg har ikke prioritert slike ting i det flotte veret som har vært de siste ukene 🙂 Lenge siden jeg har baket og ndet er gøy når man slipper stresse ja 🙂
frodith: Nei det er boller………. men i den oppskriften er det salt……… har alltid bakt med den oppskriften 🙂 Men nå bruker jeg litt finmalt FIBRA i for å bare få de bittelitt grovere uten at det er noe stor forskjell. Så det er gode hveteboller dette 🙂
Nammmmm…så godt ut! flink du er!
Ferske bakevarer er godt det. Her bakes det både titt og ofte. Ha en vakker dag, og kos deg videre med baksten 🙂
natheless: 🙂 ja det er godt og nå har jeg kommet inn i en stim- Er jo kjekt å ta frem å ha med gode lunsjpakker på jobb også så her skal det bakes litt til 🙂
dvergpinschere i mitt hjerte: Og godt er det 🙂 Blir slike skippertak på meg. Men nå blåser og regner det ute og da er det enda mere koselig å gjøre slike ting 🙂