FREDAG
og jeg baker skoleboller (som vi kaller det).
Kjekt å ha i frysen!
SKOLEBOLLER:
100 gr smør
7 dl melk
_____________________________
100 gr gjær
100 gr sukker
2 ts kardemomme
Mel/Fibramel
_________________________________
Smør smeltes og melken helles i til det er litt over lunken temp.
Bland gjær, sukker og kademomme…….
Tilsett mel litt etter litt sammen med melk og smør.
Eltes til smidig deig.
__________________
Heves.
Rull ut i passe store bolle-emner og flat de ut på plata………
Lag en grop og legg en ss vaniljekrem i hver grop.
Stekes på 225 grader – midt i ovnen i ca 15. min.
Ved servering ha på melis og kokosmasse 🙂
SMAKER GODT!
mmmmmmmmmmmmmmmm
#skolebrød #skoleboller #vaniljekrem #bake #oppskrift #fredag #dagen #blogg #mat
14 kommentarer
Det er godt ja, ser perfekte ut de her:)) Jeg har noen kanelsnurrer i fryseren..så får spise dem før det blir laget noe mer :)) Fortsatt fin fredag <3
deilig gjærbakst ) flink husmor i dag du ja
Har ikke prøvd å bruke grovt mjøl i skoleboller, men da blir de jo litt sunnere. :)Vaniljekrem er nydelig, og pianovarianten er så god at det ikke er så mye vits i å lage krem fra bunnen av. Jeg synes kanskje at det er mye gjær i oppskrifta? Jeg har en bolleoppskrift med 5 dl mjølk, og da kniper jeg gjærmengden ned til 25 gram. (Oppskrifta sier 50 g) De hever fint med den mengden – det tar bare litt lengre tid. Synes jeg kjenner gjærsmak hvis jeg bruker så mye gjær som det står i enkelte oppskrifter. 🙂 Kanskje jeg bare innbiller meg det fordi jeg vet at det er mye gjær i deigen?? 😉
Nammmmm…ja så enkelt, og så godt!!! God helg!
Nam nam, nå ble jeg fristet! Ser kjempegode ut <3 God helg <3
Mmmm disse så gode ut
Siv Svanem: Ja de er gode 😀 Jeg dobler deigen og lager de litt større 🙂
spisogspar: Takk og takk 🙂 Og de er kjempegide 😀 Jeg bruker doble deigen og lage de litt store 🙂
karidansen: Ja det kan være at du kan halvere gjæra. Jeg bruker ofte lage dobbel pporsjon av denne men dobler IKKE gjæra………….. Så det er nok med 50 gr tenker jeg 🙂
dvergpinschere i mitt hjerte: Jepp 🙂 God helg!
fruensvilje: Hehehe ja jeg må være det innimellom. Kjekt å ha litt i frysen 🙂 hehehe
annebe: Gode ar de iallefall 🙂 hehehe jeg spiser de uten melis og kokos jeg da 🙂 Men om de skal serveres til andre tar jeg på tilbehør 🙂 Kanelsnurrer er også veldig godt 🙂 God lørdag!
Tenker det ble populært ja. Jeg laget også gul krem denne uka, men det var krem til suksessterte. Hadde klubb og da må vi ha kake
venkesstrikk: Mmmmmm og suksessterte er bare nyyyyydelig da 🙂