FREDAG
og jeg baker skoleboller (som vi kaller det).
Kjekt å ha i frysen!
SKOLEBOLLER:
100 gr smør
7 dl melk
_____________________________
100 gr gjær
100 gr sukker
2 ts kardemomme
Mel/Fibramel
_________________________________
Smør smeltes og melken helles i til det er litt over lunken temp.
Bland gjær, sukker og kademomme…….
Tilsett mel litt etter litt sammen med melk og smør.
Eltes til smidig deig.
__________________
Heves.
Rull ut i passe store bolle-emner og flat de ut på plata………
Lag en grop og legg en ss vaniljekrem i hver grop.
Stekes på 225 grader – midt i ovnen i ca 15. min.
Ved servering ha på melis og kokosmasse
SMAKER GODT!
mmmmmmmmmmmmmmmm
#skolebrød #skoleboller #vaniljekrem #bake #oppskrift #fredag #dagen #blogg #mat
14 kommentarer
Det er godt ja, ser perfekte ut de her:)) Jeg har noen kanelsnurrer i fryseren..så får spise dem før det blir laget noe mer :)) Fortsatt fin fredag <3
deilig gjærbakst ) flink husmor i dag du ja
Har ikke prøvd å bruke grovt mjøl i skoleboller, men da blir de jo litt sunnere. :)Vaniljekrem er nydelig, og pianovarianten er så god at det ikke er så mye vits i å lage krem fra bunnen av. Jeg synes kanskje at det er mye gjær i oppskrifta? Jeg har en bolleoppskrift med 5 dl mjølk, og da kniper jeg gjærmengden ned til 25 gram. (Oppskrifta sier 50 g) De hever fint med den mengden – det tar bare litt lengre tid. Synes jeg kjenner gjærsmak hvis jeg bruker så mye gjær som det står i enkelte oppskrifter.
Kanskje jeg bare innbiller meg det fordi jeg vet at det er mye gjær i deigen?? 
Nammmmm…ja så enkelt, og så godt!!! God helg!
Nam nam, nå ble jeg fristet! Ser kjempegode ut <3 God helg <3
Mmmm disse så gode ut
Siv Svanem: Ja de er gode
Jeg dobler deigen og lager de litt større 
spisogspar: Takk og takk
Og de er kjempegide
Jeg bruker doble deigen og lage de litt store 
karidansen: Ja det kan være at du kan halvere gjæra. Jeg bruker ofte lage dobbel pporsjon av denne men dobler IKKE gjæra………….. Så det er nok med 50 gr tenker jeg
dvergpinschere i mitt hjerte: Jepp
God helg!
fruensvilje: Hehehe ja jeg må være det innimellom. Kjekt å ha litt i frysen
hehehe
annebe: Gode ar de iallefall
hehehe jeg spiser de uten melis og kokos jeg da
Men om de skal serveres til andre tar jeg på tilbehør
Kanelsnurrer er også veldig godt
God lørdag!
Tenker det ble populært ja. Jeg laget også gul krem denne uka, men det var krem til suksessterte. Hadde klubb og da må vi ha kake
venkesstrikk: Mmmmmm og suksessterte er bare nyyyyydelig da