HVETEBOLLER
KANELSNURRER
OG
VANILJESNURRER,
MED EGG
Jeg har ikke brukt egg i deigen før, pga mange reagerer pĂĽ egg, men fant ut i dag at ville prøve meg igjen đ
2 pk tørrgjer
300 gr sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
ca 2 kg mel
300 gr margarin smeltes og tilsett
1 liter melk (0,5 liter melk og 0,5 liter vann)
Passe temperert og helles over det tørre
Blander alt det tørre først, og heller sü over smør og melk og begynner elte.
Tilsetter eggene.
Mel litt etter litt mot slutten til en fin smidig deig.
Heves 1/2 time til 1 time.
Rull ut og etterhev ca 10 minutter
Stekes ved 250 grader i ca 8 minutter â midt i ovnen.
Jeg liker ĂĽ bruke litt av dette FIBRA-MELET i bolledeigen.
Det blir bittelitt mere fiber i de, og fortsatt veldig goooode boller!
Tror jeg baket ut 28 boller.
Lot det vĂŚre igjen deig til snurrer.
Smør sukker og kanel er litt smeltet da det er ennklere ĂĽ røre det sammen đ
SĂĽ lar jeg det bare stĂĽ til det skal brukes.
Tar det egentlig pü en slump, hvor mye jeg rører sammen.
Â
Â
SĂĽ den siste til vaniljesnurrer
Og vips!
Mmmmmm kjekt ĂĽ ha!
Kjekt ĂĽ spise!
Â
Â
Â
Â
Â
#bollermedegg #kanelsnurrer #vaniljesnurrer #bake #oppskrift
Â
Â
Â
De sĂĽ kjempe gode ut.
Ha en fin fredag & helg.
Klem Christina
Ă ĂĽĂĽĂĽĂĽ, dette sĂĽ nydelig ut. Beste som er boller med og uten fyll….God morgen.
solliv: Ja det er godt med boller đ
Christina: Takk for det đ Fin lørdag og helg til deg !
Ă ĂĽĂĽ sĂĽ digg…Du baker ikke litt heller da..nĂĽr du først baker…hihi..Ser nydelig ut!
Toini: heheheeh det blei mest boller og litt av snurrer đ En stor deig kan romme mye den hihihi
mmmmm deilig,lurt ĂĽ bruke deigen til flere gode smaker ja,godt til bĂĽde kaffen og i sekken pĂĽ tur
fruensvilje.blogg .no: Ja ikke sant đ
Mmm…. de sĂĽ fristende ut. Noterer meg denne oppskriften, jeg đ
Laila MA: De er goooode ja đ Du fĂĽr prøve den ja đ Og om du mĂĽ ha mere eller mindre mel….. det ser du pĂĽ deigen hvordan den blir đ