HVETEBOLLER
KANELSNURRER
OG
VANILJESNURRER,
MED EGG
Jeg har ikke brukt egg i deigen før, pga mange reagerer på egg, men fant ut i dag at ville prøve meg igjen
2 pk tørrgjer
300 gr sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
ca 2 kg mel
300 gr margarin smeltes og tilsett
1 liter melk (0,5 liter melk og 0,5 liter vann)
Passe temperert og helles over det tørre
Blander alt det tørre først, og heller så over smør og melk og begynner elte.
Tilsetter eggene.
Mel litt etter litt mot slutten til en fin smidig deig.
Heves 1/2 time til 1 time.
Rull ut og etterhev ca 10 minutter
Stekes ved 250 grader i ca 8 minutter – midt i ovnen.
Jeg liker å bruke litt av dette FIBRA-MELET i bolledeigen.
Det blir bittelitt mere fiber i de, og fortsatt veldig goooode boller!
Tror jeg baket ut 28 boller.
Lot det være igjen deig til snurrer.
Smør sukker og kanel er litt smeltet da det er ennklere å røre det sammen
Så lar jeg det bare stå til det skal brukes.
Tar det egentlig på en slump, hvor mye jeg rører sammen.
Så den siste til vaniljesnurrer
Og vips!
Mmmmmm kjekt å ha!
Kjekt å spise!
#bollermedegg #kanelsnurrer #vaniljesnurrer #bake #oppskrift
De så kjempe gode ut.
Ha en fin fredag & helg.
Klem Christina
Ååååå, dette så nydelig ut. Beste som er boller med og uten fyll….God morgen.
solliv: Ja det er godt med boller
Christina: Takk for det
Fin lørdag og helg til deg !
Ååå så digg…Du baker ikke litt heller da..når du først baker…hihi..Ser nydelig ut!
Toini: heheheeh det blei mest boller og litt av snurrer
En stor deig kan romme mye den hihihi
mmmmm deilig,lurt å bruke deigen til flere gode smaker ja,godt til både kaffen og i sekken på tur
fruensvilje.blogg .no: Ja ikke sant
Mmm…. de så fristende ut. Noterer meg denne oppskriften, jeg
Laila MA: De er goooode ja
Du får prøve den ja
Og om du må ha mere eller mindre mel….. det ser du på deigen hvordan den blir 