SAFT
AV
HYLLEBLOMST
så var det den tiden på året igjen, at man kan lage saft av hylleblomst. Jeg har vært hos min onkel og plukket. Og nå står de og godgjør seg i 10 dager, før jeg heller over på flasker og fryser de jeg ikke skal bruke akkurat der og da.
Jeg skyller av de og klipper stilkene av hver “dusk” så det ikke er så lange ender…….
så fordeler jeg de i to bøtter med lokk. (For jeg lager dobbel – 6 liter)
OPPSKRIFT
3 liter vann
1 kg sukker
1 pk sitronsyre
4 sitroner
45 dusker
Kok opp vann tilsatt sukker.
Dra kjelen fra platen og tilsett sitronsyren.
Skjær opp 4 sitroner -der du kan presse saft ut av den ene sitronen og ha i det kokende vannet om du vil.
Jeg gjør det, og bruker skallet sammen med de andre sitronskivene.
Sitronskivene legges sammen med hylleblomsten, og hell så det kokende vannet tilsatt sukker og syre,
sett på lokk og la det stå 8 – 10 dager på et kaldt sted.
Så er saften ferdig og siles av og over i flasker.
Det du ikke skal bruke, fryser du ned, og tar opp til behov.
Jeg laget dobbelt opp – altså i TO bøtter 🙂
Til den første bøtta – tilsatte jeg noen av sitron-skivene i det kokende vannet, men det blei liten plass for det, så da forflyttet jeg de over i bøtta med hylleblomsten etter hvert. Sitronen trenger ikke koke sammen med vannet.
Nå er det bare å vente i spenning!
#hylleblomst #saft #hylleblomstsat #sitronsyre #sitron #hjemmelagethylleblomstsaft #saft
Ja så enkelt, og så godt…smakte det hos Connie…Flink er du!
Tusen takk! 🙂
Jeg har smakt hylleblomstsaft. Det er kjempegodt!😊
Ja jeg liker også den 🙂 Sunt og godt selv om den er laget med sukker 😀
Lurer på hva den hadde smakt uten sukker 😀 He-he… Jeg har smakt hylleblomst-saft, på kafe, den var litt rar 😀
Ja noen vil lage den uten sukker………. og jeg har smakt uten sukker og det er ikke noe særlig godt. MÅ være sukker i den. Min saft blir nydelig god iallefall 😀
Mmmmm, beste sommersaften!
Ja! Jeg er glad i den hele året og har nettopp tatt ut siste reste fra fjorårets 🙂
Oi, så spennende! Det der tror jeg ikke jeg hadde kommet på å lage nå. Ble litt nysgjerrig på smaken.:-)
Ja dette er godt å ha hele året. Morsomt på vinteren, å ta frem hylleblomstsat og servere gjester og kose seg med selv 🙂