hylleblomst

SAFT
AV
HYLLEBLOMST

så var det den tiden på året igjen, at man kan lage saft av hylleblomst. Jeg har vært hos min onkel og plukket. Og nå står de og godgjør seg i 10 dager, før jeg heller over på flasker og fryser de jeg ikke skal bruke akkurat der og da.


Jeg skyller av de og klipper stilkene av hver “dusk” så det ikke er så lange ender…….
så fordeler jeg de i to bøtter med lokk. (For jeg lager dobbel – 6 liter)

 

 

 

OPPSKRIFT

3 liter vann
1 kg sukker
1 pk sitronsyre
4 sitroner
45 dusker

Kok opp vann tilsatt sukker.

Dra kjelen fra platen og tilsett sitronsyren.

Skjær opp 4 sitroner -der du kan presse saft ut av den ene sitronen og ha i det kokende vannet om du vil.

Jeg gjør det, og bruker skallet sammen med de andre sitronskivene.

Sitronskivene legges sammen med hylleblomsten, og hell så det kokende vannet tilsatt sukker og syre,

sett på lokk og la det stå 8 – 10 dager på et kaldt sted.

Så er saften ferdig og siles av og over i flasker.

Det du ikke skal bruke, fryser du ned, og tar opp til behov.

 

Jeg laget dobbelt opp – altså i TO bøtter 🙂

 

Til den første bøtta – tilsatte jeg noen av sitron-skivene i det kokende vannet, men det blei liten plass for det, så da forflyttet jeg de over i bøtta med hylleblomsten etter hvert. Sitronen trenger ikke koke sammen med vannet.

Nå er det bare å vente i spenning!

 

 

 

 

 

#hylleblomst #saft #hylleblomstsat #sitronsyre #sitron #hjemmelagethylleblomstsaft #saft

10 kommentarer

Siste innlegg