NĂ R DET REGNER:
Â
Ja da baker jeg litt đ
Iallefall i dag đ
MÄ bare nytte hÞvet og fÄ noe i fryseren.
Jeg er jo godt i gang da jeg har fÄtt noe i noen kakebokser allerede.
Det er godt Ă„ ha noe Ă„ ta frem av og til.
I dag baket jeg boller.
Og oppskriften er som fĂžlger:
Â
Â
Â
BOLLER
200 gr smĂžr
0,5 l melk
_____________________________
Melken helles over i det smelta smĂžret og skal vĂŠre litt varmere enn lunket.
100 gr gjĂŠr
200 gr sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 kg hvetemel  eller sÄ mye du trenger for en smidig deig.
______________________________________________________________
Alt det tĂžrre blandes â sĂ„ helles melk og smĂžr i bollen og melet tilsettes litt etter litt til deigen er smidig og lett.
Hev ca halv time
Rull ut og etterhev fra 10-20 minutter.
Stekes pÄ 250 grader i 8-10 minutt midt i ovnen
Â
Â
Jeg bruker en god del av FIBRAMELET i bolle-deigen.
Da blir de litt finere grove uten at en egentlig tenker over det.
De blir kjempegode!
I dag doblet jeg deigen.
Jeg bruker tĂžrrgjĂŠr â og pĂ„ dobbel oppskrift bruker jeg to poser uansett.Â
Jeg tror 100 gr gjĂŠr er nok â for vi trenger ikke sĂ„ mye gjĂŠr egentlig.
I dag fikk jeg 39 herlige boller.
Mmmmmmm  ferske boller med majones og mĂ„rpĂžlse â eller noe annet godt pĂ„:-)
Â
Â
Â
#baking #boller #littavhvert #oppskrift #onsdag #blogg #mat
Â
Â
Â
ikke noe er bedre en helt ferske hjemmelagde boller,lunchen din sÄg skikkelig god ut ja )) deilig
fruensvilje: đ Helt topp nĂ„r bakelysten er der. Det er jo sĂ„ godt Ă„ ha noe i frysen og fersk bakemat er nyyydelig ja đ
Er det liksom mer rundstykker? Siden du hr salt pĂ„? Eller er det vanlig boller? đ SĂ godt ut <3
Deilig med nybakt :)) Og koselig Ä bake om en ikke mÄ og har dÄrlig tid, da er det ikke sÄ moro.. Har kanelsnurrer i fryseren her , men nÄ blir det brÞdmat :)) Fin kveld videre <3
Nam, nĂ„ ble jeg sulten. Tror jeg mĂ„ ha en hjemmebakt grovskive med skinke fra Spania đ
Ă nam – jeg blir sĂ„Ă„Ă„Ă„ sulten <3
Margrethe: đ
Mariann SĂŠther Tokle: đ !!! Hjemmebakt skive er ogsĂ„ godt ja đ
annebe: Ja her har det vĂŠrt vedig tomt…………. jeg har ikke prioritert slike ting i det flotte veret som har vĂŠrt de siste ukene đ Lenge siden jeg har baket og ndet er gĂžy nĂ„r man slipper stresse ja đ
frodith: Nei det er boller………. men i den oppskriften er det salt……… har alltid bakt med den oppskriften đ Men nĂ„ bruker jeg litt finmalt FIBRA i for Ă„ bare fĂ„ de bittelitt grovere uten at det er noe stor forskjell. SĂ„ det er gode hveteboller dette đ
Nammmmm…sĂ„ godt ut! flink du er!
Ferske bakevarer er godt det. Her bakes det bĂ„de titt og ofte. Ha en vakker dag, og kos deg videre med baksten đ
natheless: đ ja det er godt og nĂ„ har jeg kommet inn i en stim- Er jo kjekt Ă„ ta frem Ă„ ha med gode lunsjpakker pĂ„ jobb ogsĂ„ sĂ„ her skal det bakes litt til đ
dvergpinschere i mitt hjerte: Og godt er det đ Blir slike skippertak pĂ„ meg. Men nĂ„ blĂ„ser og regner det ute og da er det enda mere koselig Ă„ gjĂžre slike ting đ