Det er SÅ lenge siden jeg har baket noe, da artrosen i høyre tommel har gjort det ganske så slitsomt egentlig
Men,
til jul fikk jeg kjøkkenmaskin i julegave,
og DEN har jeg brukt litt
Og i går fant jeg ut at jeg ville prøve å bake anis-kringler
Wow!
C mente de kunne like gjerne kommet fra et bakeri!
hehehhe men det skal sies, de blei luftige som bare det
Og det ene og alene pga eltingen!
Ja, for elting er nøkkelen til luftig gjærbakst – etter hva jeg forstår
Min gjærbakst har ikke blitt eltet ordentlig på mange år – og har vel heller vært litt “stampen” og tung….
Jaja dette blei andre “boller” – som jeg skal bake en annen gang
~¨ ~ A N I S K R I N G L E R ~¨~
100 gr gjær (to pakker tørrgjær)
8 spiseskjeer sukker
2 teskjeer kardemomme
4 teskjeer malt/støtt stjerneanis
200 gram margarin smeltes
6 dl melk blandes i smøret og med god temp blandes med det tørre
1 egg tilsettes om ønskelig
ca 16 dl hvetemel blandes i litt og litt og la deigen eltes godt
Heves halv time eller mer
Bake ut kringler – etterhev halvtime ca
Stekes midt i ovnen 250 grader i 8-10 minutter
Mmmmm nydelig med smør på – kanskje et lite stykke ost, syltetøy eller noe annet
Kanskje bare spise de som de er!
Nam, nam, den må jeg kanskje prøve. Tenkte å bake aniskringler til påske, men da ovnen klikka, ble det ikke. Så må i så fall bruke varmluft, det er kanskje ikke så heldig. Men har en komfyr i leiligheta nede, kan sjekke ut den…
Ha en fin dag 🙂
Ja disse er veldig gode 😀
mm ,dette er godt
❤️