FISKEGRATENG
Â
Det har jeg ikke laget før, men gøy ĂĽ prøve đ
En fiskemĂĽle i frysen tines opp â tror det var torskâŚ
(bruker egentlig saltfisk)
Og i oppskriften jeg googlet stod det at jeg skulle koke opp melk og legge fisken i 5-6 minutter â og bruke melken derfra og i den hvite sausen jeg skulle lage.
Jeg sĂĽ gjorde!
Fisken taes ut og legges til side
Â
Kvit saus:
smør/melange ca 50-100 gr alt etter hvor mye saus
halv løk
1 ss sukker
Muskatt malt 1/2 â 1 tsj alt etter smaksønske
3 ss hvetemel eller sĂĽ mye som trengs for en fyldigere saus
Bruk melka fisken har kokt og trekt i og tilset ekstra om nødvendig
Avkjøles
Kok opp makaroni â ønsket mengde
Tilset 2 egg i en bolle og bland i litt pepar og blandingskrydder
Legg fiskebitane i eggeblandninga
Sü blandes avkjølt makaroni i bollen
Â
Og til slutt sausen
Â
Tøm over i ildfast form, og strø over griljermel.
Steikes midt i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutt
Â
Serveres med evt kokte poteter, og smelta smør og raspa gulrøter.
Eg dropper poteter da det er makaroni i og nok mat liksom đ
Men raspa gulrot og smelta smør Mü eg ha !
#fiskegrateng
Jeg har spist mye fiskegrateng i voksen alder ogsĂĽ, men som du vet har jeg aldri laget selv đ Jeg er jo helt sløv pĂĽ sĂĽnt. Imponert over deg đ
đ hehehe jeg liker ĂĽ lage! Men den er god den som blir ĂĽ finne i frysedisken ogsĂĽ đ
Skal ha det i dag. Lager den pĂĽ litt annen mĂĽte, men ganske lik da. Smaker alltid fortreffelig. Jeg har sei i min denne gangen. Klemsiklem:)
Ja jeg tror jeg lager den pĂĽ MIN mĂĽte neste gang đ Litt samme men litt annerledes allikevel – og med saltere fisk for min del đ klemsiklem
Dette var en litt forenklet mĂĽte ĂĽ lage fiskegrateng pĂĽ i forhold til den jeg har pleid ĂĽ lage i mitt tidligere liv. Det er lenge siden jeg har laget det nĂĽ. Kanskje jeg skulle prøve denne varianten? đ Og ja, jeg tror nok kanskje salt torsk vil gi mer saltsmak, som jeg ogsĂĽ liker. Eller en blanding av usaltet og saltet.
Tusen takk for tips og fremgangsmĂĽte âĽ
Og ha en nydelig dag ⼠Klem
Jeg har laget fiskegrateng pĂĽ samme mĂĽte som jeg lager pølsegraten… med hvit saus og egg og slikt… bare erstattet med ost pĂĽ pølsegrateng. Hvordan lager du din fiskegrateng?
dette er god mat ,litt annen müte ü lage pü enn det jeg gjør men den ser aldeles nydelig ut
Ja denne mĂĽte hadde jeg heller ikke laget fiskegrateng pĂĽ før… men det fungerte đ
Smart ĂĽ lage den sjøl, for da fĂĽr man kanskje mest fisk og minst makaroni…. Vi hadde mye fiskegrateng da jeg var liten – og den var uten makaroni… sĂĽ var det poteter og revet gulrot! Nam <3
Nam đ
Ser godt ut, og Vedlig annerledes enn slik jeg er vant med! Men mange mĂĽter ĂĽ lage mat pĂĽ…
Ja det er mange mĂĽter ĂĽ lage mat pĂĽ đ
Fiskegrateng er godt, og fint ĂĽ ha i fryseren. Har noe fisk som jeg skal ta opp og lage noen porsjoner av jeg ogsĂĽ.
Jeg trekker fisken i saltet vann, lager hvit saus, koker makaroni. Før jeg har fisken oppi har jeg i egg, hvor mange er etter hvor mye fisk jeg har. Blir som regel lagd 5-6 middag til 2 om gangen. SĂĽ har jeg oppi fisken, og makaroni. Ikke for mye makaroni, for i følge svigerfar skal han smake fisken og den skal vĂŚre saftig. Strøkavring over, og i ovnen. Vi mĂĽ ha potet og gulrot til, kokt eller raspet gulrot. đ Før lagde jeg den med ĂĽ piske eggehvitene stive, og alt tok mye mer tid. Like god slik jeg lager den nĂĽ âşď¸
Jeg lager den som du. Droppet ĂĽ hvispe eggehvitene etter hvert đ Veldig god!