LAPSKAUS
Når man har noe salt kjøtt liggende fra jul (pinnekjøtt)
og får lyst på lapskaus.
Jeg la kjøttet i vann noen timer dagen før – kokte over det – hakket det opp så det var klart å tilsettes i gryta neste dag.
Men jeg bruker ofte pølser i lapskausen 🙂
Jeg bruker poteter, rabbe og gulrøtter.
1 charlottløk eller purreløk
pepper og blandingskrydder og evt. cayennepepper om man vil
alt etter hvor sterk man vil ha den
1 grønnsaksbuljong
1 kjøttbuljong (okse)
Vann – tilsett litt,
og heller ekstra senere – for det skal jo bli lapskaus 😀
La det koke til potetene og alt er ferdig.
Evt mose en del av potetene underveis slik at lapskausen blir passe tykk
Og dagen derpå er det bare å varme opp restene – om det blir igjen noe 😀
#lapskaus #middag
8 kommentarer
mmm deilig middag
Jepp 🙂
Lapskaus lagde jeg ofte da unga var små. En fin måte å få brukt opp rester av kjøtt på. Rabbe er vel kålrot, eller kålrabi? Det er et must i lapskaus synes jeg! 🙂
Ja kålrot/kålrabi er det samme som rabbe – og det er et must i lapskaus 😀
Mmm – lapskaus er kjempegodt! Ikke vanskelig å kose seg da! 🙂
Nei det er ikke vanskelig å kose seg med lapskaus 😀
Nam, nam 😊 Dette så kjempegodt ut 😊 Lapskaus er kjempegodt.
Takk for oppskriften.
Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Lapskaus er kjempegodt og veldig enkelt å lage. Man kan jo tilsette det man vil rett og slett 😀