god middag

LAPSKAUS

 

Når man har noe salt kjøtt liggende fra jul (pinnekjøtt)
og får lyst på lapskaus.
Jeg la kjøttet i vann noen timer dagen før – kokte over det –  hakket det opp så det var klart å tilsettes i gryta neste dag.

Men jeg bruker ofte pølser i lapskausen  🙂

Jeg bruker poteter, rabbe og gulrøtter.
1 charlottløk eller purreløk
pepper og blandingskrydder og evt. cayennepepper om man vil
alt etter hvor sterk man vil ha den
1 grønnsaksbuljong
1 kjøttbuljong (okse)

Vann – tilsett litt,
og heller ekstra senere – for det skal jo bli lapskaus 😀

La det koke til potetene og alt er ferdig.
Evt mose en del av potetene underveis slik at lapskausen blir passe tykk

 

 

Og dagen derpå er det bare å varme opp restene – om det blir igjen noe 😀

 

 

#lapskaus #middag

8 kommentarer

Siste innlegg