Â
Harding/lefse
Â
250 gr smør smeltes
1 liter kefir/kulturmelk helles i smøret og røres
500 gr sukker
2 tsj natron
2 tsj bakepulver
1 500 gr hvetemel
Bland det tørre og hell over smør og melk
Tilsett mel litt og litt
Rør for hĂĽnd til en ikke for fast deig â kan vĂŚre litt klissete â og litt mel blir nok løyvd og det kan du bruke til utkjevling.
La deigen stü kaldt mens du lager smørkremen
Â
smørkrem/kling
500 gr smør
400 gr sukker
4 tsj kanel
Piskes til smørkrem/kling
Â
Â
Prøve ü kjevle ut fine og runde emner⌠noe jeg ikke helt har inne ennü..
Men gode blei de uansett form!
Steketakke eller stekepanne â begge funker!
Â
Smaksprøve mĂĽ til đ
Â
Â
Â
SĂĽ har moderen fĂĽtt en pose med nylagede hardinger ogsĂĽ đ
Og mine har havnet i frysen.
Â
KJEKT Ă HA!
Â
Oppskrift inspirert fra âbestemors lefserâ fra nettetâŚ
Â
#smørkrem #kling #lefse #harding #steketakke #stekepanne #bestemorslefser
Mmmm…. namnam altsĂĽ….. đ
Jepp đ
SĂĽnne lefser er godt! đ
Farlig godt!
herlige lefser ,mine er nok en god del mindre enn dine ,kjøpte en utstikker pü Lom en sommer da blir alle like store og helt runde :=)men smaker er den samme uansett da
Ja moderen ogsĂĽ syntes de var litt store… fĂĽr lage de mindre neste gang đ eller skumle hatt en slik utstikker đ
De sĂĽ gode ut. Litt “mat” i dem ogsĂĽ đ
Det er litt mat i de der ja đ
Ser helt nydelig ut… đđFlink du.
Tusen takk đ
SĂĽ dette er “hardinger”, du nevnte det tidligere. SĂĽ veldig gode ut. <3
Ja dette er gode hardinger đ
Ă , sĂĽ godt! NĂĽ fikk jeg skikkelig lyst pĂĽ det gitt đđ
Kjempegode!