harding/lefse…

 

Harding/lefse

 

250 gr smør smeltes
1 liter kefir/kulturmelk helles i smøret og røres

500 gr sukker
2 tsj natron
2 tsj bakepulver

1 500 gr hvetemel

Bland det tørre og hell over smør og melk
Tilsett mel litt og litt
Rør for hånd til en ikke for fast deig – kan være litt klissete – og litt mel blir nok løyvd og det kan du bruke til utkjevling.
La deigen stå kaldt mens du lager smørkremen

 

smørkrem/kling

500 gr smør
400 gr sukker
4 tsj kanel
Piskes til smørkrem/kling

 

 

Prøve å kjevle ut fine og runde emner… noe jeg ikke helt har inne ennå..
Men gode blei de uansett form!

Steketakke eller stekepanne – begge funker!

 

Smaksprøve må til 😀

 

 

 


Så har moderen fått en pose med nylagede hardinger også 😀
Og mine har havnet i frysen.

 

KJEKT Å HA!

 

Oppskrift inspirert fra “bestemors lefser” fra nettet…

 

#smørkrem #kling #lefse #harding #steketakke #stekepanne #bestemorslefser

14 kommentarer

Siste innlegg