Harding/lefse
250 gr smør smeltes
1 liter kefir/kulturmelk helles i smøret og røres
500 gr sukker
2 tsj natron
2 tsj bakepulver
1 500 gr hvetemel
Bland det tørre og hell over smør og melk
Tilsett mel litt og litt
Rør for hånd til en ikke for fast deig – kan være litt klissete – og litt mel blir nok løyvd og det kan du bruke til utkjevling.
La deigen stå kaldt mens du lager smørkremen
smørkrem/kling
500 gr smør
400 gr sukker
4 tsj kanel
Piskes til smørkrem/kling
Prøve å kjevle ut fine og runde emner… noe jeg ikke helt har inne ennå..
Men gode blei de uansett form!
Steketakke eller stekepanne – begge funker!
Smaksprøve må til 😀
Så har moderen fått en pose med nylagede hardinger også 😀
Og mine har havnet i frysen.
KJEKT Å HA!
Oppskrift inspirert fra “bestemors lefser” fra nettet…
#smørkrem #kling #lefse #harding #steketakke #stekepanne #bestemorslefser
Mmmm…. namnam altså….. 🙂
Jepp 😊
Sånne lefser er godt! 😊
Farlig godt!
herlige lefser ,mine er nok en god del mindre enn dine ,kjøpte en utstikker på Lom en sommer da blir alle like store og helt runde :=)men smaker er den samme uansett da
Ja moderen også syntes de var litt store… får lage de mindre neste gang 😁 eller skumle hatt en slik utstikker 😚
De så gode ut. Litt “mat” i dem også 😀
Det er litt mat i de der ja 🙂
Ser helt nydelig ut… 👍😀Flink du.
Tusen takk 🙂
Så dette er “hardinger”, du nevnte det tidligere. Så veldig gode ut. <3
Ja dette er gode hardinger 😀
Å, så godt! Nå fikk jeg skikkelig lyst på det gitt 😁😀
Kjempegode!