Harding/lefse
250 gr smør smeltes
1 liter kefir/kulturmelk helles i smøret og røres
500 gr sukker
2 tsj natron
2 tsj bakepulver
1 500 gr hvetemel
Bland det tørre og hell over smør og melk
Tilsett mel litt og litt
Rør for hånd til en ikke for fast deig – kan være litt klissete – og litt mel blir nok løyvd og det kan du bruke til utkjevling.
La deigen stå kaldt mens du lager smørkremen
smørkrem/kling
500 gr smør
400 gr sukker
4 tsj kanel
Piskes til smørkrem/kling
Prøve å kjevle ut fine og runde emner… noe jeg ikke helt har inne ennå..
Men gode blei de uansett form!
Steketakke eller stekepanne – begge funker!
Smaksprøve må til
Så har moderen fått en pose med nylagede hardinger også
Og mine har havnet i frysen.
KJEKT Å HA!
Oppskrift inspirert fra “bestemors lefser” fra nettet…
#smørkrem #kling #lefse #harding #steketakke #stekepanne #bestemorslefser
Mmmm…. namnam altså…..
Jepp
Sånne lefser er godt!
Farlig godt!
herlige lefser ,mine er nok en god del mindre enn dine ,kjøpte en utstikker på Lom en sommer da blir alle like store og helt runde :=)men smaker er den samme uansett da
Ja moderen også syntes de var litt store… får lage de mindre neste gang
eller skumle hatt en slik utstikker 
De så gode ut. Litt “mat” i dem også
Det er litt mat i de der ja
Ser helt nydelig ut…
Flink du.
Tusen takk
Så dette er “hardinger”, du nevnte det tidligere. Så veldig gode ut. <3
Ja dette er gode hardinger
Å, så godt! Nå fikk jeg skikkelig lyst på det gitt

Kjempegode!