kake

 

Eplekake og Eple/plomme-kake
Å bruke av det som er i hagen rett og slett – og litt epler fra nabeon

Oppskrift for runde former eller avlange former
delt opp i større og mindre former eller èn stor langpanne

Og da brukte jeg i dag:

6 egg 
(4 egg til bare en langpanne og 2 egg til bare en rund form)
8 dl sukker
(6 dl sammen med 4 egg og 4 dl sammen med 2 egg)
pisk til eggedosis

smelt 300 gr smør 
(250 gr til 4 egg og 150 gr til 2 egg)

12 dl mel
(9 dl sammen med 4 egg og 7 dl sammen med 2 egg)

5 dl melk
(3 dl sammen med 4 egg og 1 dl sammen med 2 egg)

6 tsj vaniljesukker
(4 tsj sammen med 4 egg og 2 tsj sammen med 2 egg)

6 tsj bakepulver
(4 tsj sammen med 4 egg og 2 tsj sammen med 2 egg)

 

Blandt alt i røra – den skal være passe tykk

Fordel røra i runde eller avlange former/langpanne – og tilsett epler
Strø kanel og sukker over
strø over mandelflarn om ønskelig

Stek  nederst i ovnen ved 180 grader ca 40 minutter

Nå er de i frysen – klar for dager utover høst – vinter og vår – godt i selskap med is 🙂

11 kommentarer

    1. Ser bare såååå godt ut, Mette! 🤗
      Det er blitt lite kakebaking her etter at vi fikk cøliaki i familien…

      1. Ja jeg har ikke smakt de selv – for da fĂĽr jeg luft i magen med en gang… reagerer pĂĽ mel og sukker og… jadda bittelitt kan man spise, men fĂĽr vente pĂĽ rette anledningen. Koselig ĂĽ ha i frysen om det kommer besøkende – og Mr C er uansett glad i kaker! 😀

    2. Det var flink husmor og kakene så helt nydelige ut. Så deilig å ha i fryseren når det ingen plommer er å få tak i -, i hagen 🥰🥰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngü personangrep og sjikane og prøv ü holde en hyggelig tone selv om du skulle vÌre uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver pĂĽ nett.

Siste innlegg