Eplekake og Eple/plomme-kake
Å bruke av det som er i hagen rett og slett – og litt epler fra nabeon
Oppskrift for runde former eller avlange former
delt opp i større og mindre former eller èn stor langpanne
Og da brukte jeg i dag:
6 egg
(4 egg til bare en langpanne og 2 egg til bare en rund form)
8 dl sukker
(6 dl sammen med 4 egg og 4 dl sammen med 2 egg)
pisk til eggedosis
smelt 300 gr smør
(250 gr til 4 egg og 150 gr til 2 egg)
12 dl mel
(9 dl sammen med 4 egg og 7 dl sammen med 2 egg)
5 dl melk
(3 dl sammen med 4 egg og 1 dl sammen med 2 egg)
6 tsj vaniljesukker
(4 tsj sammen med 4 egg og 2 tsj sammen med 2 egg)
6 tsj bakepulver
(4 tsj sammen med 4 egg og 2 tsj sammen med 2 egg)
Blandt alt i røra – den skal være passe tykk
Fordel røra i runde eller avlange former/langpanne – og tilsett epler
Strø kanel og sukker over
strø over mandelflarn om ønskelig
Stek nederst i ovnen ved 180 grader ca 40 minutter
Nå er de i frysen – klar for dager utover høst – vinter og vår – godt i selskap med is
Ser bare såååå godt ut, Mette!
Det er blitt lite kakebaking her etter at vi fikk cøliaki i familien…
Ja jeg har ikke smakt de selv – for da får jeg luft i magen med en gang… reagerer på mel og sukker og… jadda bittelitt kan man spise, men får vente på rette anledningen. Koselig å ha i frysen om det kommer besøkende – og Mr C er uansett glad i kaker!
Det var flink husmor og kakene så helt nydelige ut. Så deilig å ha i fryseren når det ingen plommer er å få tak i -, i hagen

Ja kjekt å ha noe i frysen
For en fantastisk kake Mette
Joda – dette er ok kaker å ha i frysen
Tusen takk!
Mmmm – ser helt nyyyydelige ut! Tror jeg må ta en tur til Ulsteinvik igjen, hihi! Klem <3
Du er hjertelig velkommen!
Tusen takk <3…..
Ser deilig ut. Lurt å lage den i brødform, det tror jeg må prøves
Ja halvere og ha i brødform gikk veldig bra! Går fint å dele røre over to tre former