SKOLEBOLLER OG BOLLER
Når man bruker samme oppskrift og lager halva med gul krem og halva uten 🙂
200 gr smør smeltes
12 dl melk
Smør og melk skal ha passe varme og helles over gjær
1,5 – 2 pk gjær
250 gr sukker
4 tsj kardemomme
2 egg (bare om ønskelig)
Hvetemel – elte til en passe fast deig – og jeg blander i litt fibramel som jeg også synes hever smaken litt – og gjør de bare bittelitt grovere.
Heve deigen ca 30 minutt eller mer.
Rulle ut boller som trykkes litt flate – etterhev 10 minutt – trykk ut ei grop og legg 1 ss
(eller så mye du vil ha i)
vaniljekrem i hver grop
Stekes 220 grader ca 15 minutter
Godt når det er ferskt og godt å ta ut av frysen 😀
Og med litt melis og kokos på skolebollen – mmmmmm godt ja!
#boller #skoleboller #gjærbakst #bake #mat #bakeglede
Elsker skoleboller ❤️❤️ De ser nydelig gode ut 😍😍🥰
Og med en dæsj melis og litt kokos…… mmmmmm gode! Tusen takk! Lag deg en fin dag 🙂
Kjenner jeg får vann i munnen her jeg sitter med den første kaffekoppen, hadde smakt med en sånn til 😊 Jeg baker en del gjærbakst, men har aldri laget skoleboller 🤔
Det er ganske enkelt å lage – bare stikke en grop i hver bolle og legge vaniljekrem i – og vipps – skoleboller! 😀
Veldig glad i skolebrød, som det kalles her, men ikke den “gule tuppen i midten” Den pleide venninna mi å få…
hihihi og jeg sparer alltid den gule tuppen til slutt – for den er det beste på hele skolebrødet 😀
Nam, nam 😍 Dette så kjempegodt ut 😊 Takk for at du delte oppskriften.
Ønsker deg en kjempefin onsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Ja dette er aldri feil!
Ååååå nam, ja….. perfekt! <3<3<3
Rett og slett perfekt!
Mmm,, for en duft. 🤗👏🤗
Ja du må ikke snakke!! 😀