mmmm gul krem…

 

SKOLEBOLLER OG BOLLER

Når man bruker samme oppskrift og lager halva med gul krem og halva uten 🙂

200 gr smør smeltes
12 dl melk
Smør og melk skal ha passe varme og helles over gjær

1,5 – 2 pk gjær
250 gr sukker
4 tsj kardemomme
2 egg (bare om ønskelig)

Hvetemel – elte til en passe fast deig – og jeg blander i litt fibramel som jeg også synes hever smaken litt – og gjør de bare bittelitt grovere.

Heve deigen ca 30 minutt eller mer.
Rulle ut boller som trykkes litt flate – etterhev 10 minutt – trykk ut ei grop og legg 1 ss
(eller så mye du vil ha i)
vaniljekrem i hver grop

Stekes 220 grader ca 15 minutter

 

 

 

Godt når det er ferskt og godt å ta ut av frysen 😀

 

Og med litt melis og kokos på skolebollen – mmmmmm   godt ja!

 

 

#boller #skoleboller #gjærbakst #bake #mat #bakeglede

12 kommentarer

Siste innlegg