også kjekt å ha..

 

NORDLANDSLEFSE/NORDLANDSHARDING

 

Mmmmmm disse har jeg vokst opp med hjemme, til hver jul –
også har det gått mange juler uten disse,
fordi moderen ikke har laget de og jeg ikke har etterlyst de.

 

Men dagens bakedag med moderen = Nordlanslefser!
Nesten som å lage sirupsnipp-deig.

 

 

Oppskrift:

 

1 kopp sukker
1 kopp sirup
1 kopp smelta smør

tilsett krydder i det smelta

1/2 tsj ingefær
1/2 tsj nellik
2 tsj kanel
2 tsj hornsalt

1 kopp melk

 

Hvetemel til en løs nok deig som skal være lett å bake ut til passe store rundinger.
Kanskje rundinger = 4 på bakeplate eller to og to…

 

Pisk ett egg som du pensler på alle rundinger – strø litt sukker over hver før steking

 

 

 

Stekes midt i ovnen ved 200 grader ca 10 minutt eller til du ser at de er flotte brune.

 

Avkjøles og smøres med sukker/kanel/smø-krem

 

 

 

#nordlandslefse #hardinger #bakedag #harding

16 kommentarer
    1. Næmmen, det virket jo ikke så veldig vanskelig?
      Sååå godt med lefser, – håper jeg rekker å bake litt etter flyttingen🤞😊
      Takk for oppskriften!
      Screenshot er tatt og lagret i “mine oppskrifter” i notatene mine på mobilen🥰👍

      God helg, Mette😘

      1. Ja disse er kjekke å ha, og bare man får deigen passe løs… ikke bake de for tykke – (moderen er læreren og mesteren her) så får man det til 🙂 Og de er supergode!!! Håper du får de til om du skulle bake litt etter flyttesjauen 🙂 Take care! klem

    2. Disse så skikkelig gode ut. Godt du fikk lagd dem etter en lang stund uten. Det er jo ekstra koselig når tradisjonene kommer tilbake. Måtte julen bli fylt med masse godt. Her bakes det masse og jeg har selv lagt ut flere oppskrifter. Det er koselig å bake til jul. 🙂

    3. Du verden,, her var det noe nytt 😀 Blir svært lite bakst her i huset. Men det meste er klart av det vi har tenkt på i alle fall 😀 Ha en flott adventshelg 😀 Klem

      1. BLir lite bakst her også. Dette var mest for å gjøre det sammen med moderen – og for å lære teknikk 🙂 Ta med videre i livet – tradisjon <3 klem

    4. De hadde jeg aldri sett før med krydder. Så godt ut da. Jeg skal lage noen “vanlige” med smørkrem mellom lagene etter hvert. Det er så fint å ha noe på lur når man har lyst på noe godt. Kos deg i kvelden 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg