~¨~ FISKEGRATENG ~¨~
(Samme oppskrift til pølsgrateng)
Jeg bruker saltfisk som er beregnet til bacalao
Fiskebiter
Legger i vann noen timer og koker deretter fisken og kjøler av
Plukker den i biter og opp i bolle med 2 egg
Litt blandingskrydder og pepper – eller de krydder du måtte ønske
Koke opp makaroni – så mye du tror du trenger
Jeg bruker bare ca mål fordi jeg har laget den så mange ganger – og tar litt på gefilen 😀
~¨ Hvit saus ~¨
150 gr smelta smør
litt hakka løk
1-2 tsj sukker
2 tsj eller etter smak – muskattnøtt
Hvetemel
Melk
Lage en tykk saus
(kan også bruke pakke-saus og ha i mindre væske i for tykkelse)
Blande den i bollen med fisk og makaroni
Hell over i ildfast form
Stekes i ovn på 200 grader i ca 30 minutt
Mot slutten strø over ost eller griljermel
Jeg foretrekker ost
Serveres med smeltet smør og raspet gulrøtter
Middag mandag og oppvarmet tirsdag!
Funker det!
BON APETITT
Liker også fiskegrateng, men uten muskatt:)
😊😊😊
Wow, ser virkelig godt ut! 😊
Veldig godt!
Fiskegrateng er mat man kan lage masse og fryse ned, og ha utrolig mange nydelige middager 😍
Helt sant!
dette er god mat :=)
Jepsipepsi!
Fiskegrateng kan være godt, men jeg liker absolutt ikke sånn man kjøper ferdig med 90 % makaroni, lissom….! Dette ser deilig ut – klem <3
Så enig! Jeg liker heller ikke den ferdige i frysedisken-fiskegratengen 😀 Den hjemmelagde er best!