SØNDAGSMIDDAG
men passer godt på en mandag også!
Kjøttkaker er primarett….
Jepsipepsi!
Kjøttkaker og saus laget fra bunnen av
MIN OPPSKRIFT – MORS KJØTTKAKER
600 gr kjøttdeig
2 egg
4-5 tsj salt
1-2 tsj pepper etter ønske
2 tsj kjøttkakekrydder
3 tsj blandingskrydder
2 dl grillmel
6 ss potetemel
6 dl melk
Alt blandes i mikser
Stek kjøttkaker eller karbonadekaker
Mmmm dette er gode greier
Ei prøvesteking OG prøvesmaking før de andre stekes 😀 !!!
Og enten bruker man pose-saus (brun saus) eller lager selv
Og i dag laget jeg selv… manga mange år siden jeg har brunet saus…
Man tar da smør og smelter og deretter hvetemel….
Brunes på svak og deretter sterkere varme… jeg var redd for å brenne det, men det gjekk bra
Løk og krydder etter smak
Jeg har alltid en dæsj tomatketchup i sausen
Jadda – man kan jukse litt om man vil da…
Jeg liker ertestuing fra TORO
Og for ikke å snakke om det å ta en dæsj tyttebærsylte til… men det hadde vi ikke denne søndagen
Det blir en del kjøttkaker eller karbonadekaker fra denne oppskriften … så her blei det til flere måltider.
Rett i frysen med disse godsakene
#morskjøttkaker
Åååå jaaa… noe av det besteste jeg kan ha til middag 🙂 men – altfor lenge siden jeg har laga det nå…. klem <3
God middag ja 🙂