solbrent

URKEEGGA

 

 

I dag tok vi turen over fjorden, fra Sæbø til Leknes og videre til Urke.
Turen,
Urkeegga,
stod for tur.

Og jeg og Tove gjekk denne turen for TO år siden,
og fikk ikke den store utsikten, så i år bestemte vi oss for å gå turen når vi var GARANTERT utsikt 😀

For utsikten er spektakulær rett og slett. Det vet vi fra utsikten i samme retning fra både toppen SAKSA og  toppen SLOGEN.

HER
kan du se turen som vi trodde var i 2017 – men som faktisk var 5. september 2018 🙂

 

Og her er dagens tur over eggen.

 

Tove,Tina,Torill, Susann, meg, Hogne og Merete.

 

Vi startet med å gå opp det bratteste og tyngste først. Og svetten rant og humøret var på topp – og optimismen over utsikten vi skulle få når vi kom over tre-grensen og skodda hadde forsvunnet.


Meg og tantejente Tina 🙂

Jeg må bare få sagt at jeg synes vi er heldige som har denne interessen, med å komme oss opp i fjellet – uansett om det koster blod, tårer og svette  – selv om det ikke kostet blod eller tårer i dag – så kostet det svette og masse krefter. Og mestringsfølelsen man får av slike turer – opplevelsen – stillheten – og bare det å VÆRE ute i naturen og synes det er helt ok 🙂

jammen er vi heldige!


Bratt og vått oppover. Men vi susa avgårde oppover som bare det,i full forvissing om den flotte utsikta vi skulle få.

Pauser innimellom for litt påfyll av drikke og noe å bite i.

 

Og humøret er stadig på topp!
Null utsikt til tider, men når sola kommer fram og skinner litt,  og vi ser konturer av fjell, da er vi i ekstase rett og slett – som om vi aldri har sett konturer av et fjell før.
Vi roper og synger mot sola og ønsker av hele vårt hjerte at NÅ brenner den vekk skodda……..
Men nei………… bare humøret vedvarte med oss alle………
skodda kom og for som om både den og sola erta oss 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedstigningen og vi er like blide – og sola har varmet bak skoddehavet og vi har visst blitt solbrent alle som en 😀


Den er lang den turen ned fra fjellet før vi kommer til grusveien…….. men alle kom ned helskinnet og med like godt humør som når turen startet. For min del var det nesten som om all mangel på utsikt var som blåst bort. For turen og turfølget/turlaget har vært helt super synes jeg 🙂

 

Og for ei super avslutning på turen da – Øye hotell – og noe godt i glasset for noen av oss ute i hagen, og en titt på innsiden av hotellet – alle flotte rom  – og det BLÅ rommet var også i dag opptatt, men damen som bor der/hadde leid rommet,  mistet sjalet sitt i det vi skulle gå ned trappene der og Tina banket på døra til det BLÅ rommet og dama fikk sjalet sitt. Så en bitteliten feeling fra det BLÅ rommet fikk vi da 😀  heeheheheeh Jeg hadde IKKE turt overnattet i det rommet………..

 

 

 

Mange bilder og herlige timer i fjellet. Vi brukte sånn ca 6 hele timer på turen med flere stopp – matinntak – og bare i et håp om at DER skulle sola skinne igjennom og fjærne skodda…….. men varmen i seg selv på turen var det ikke noe å si på.
Sola varmet gjennom skoddehavet – og på nedstigningen kom den jo helt frem. Synd vi ikke fikk sett SLOGEN på nedstigningen.
Men jeg og Tove og kanskje Susann, har iallefall en avtale om at URKEEGGA i en strålende solfylt dag – ja det skal vi bare ha – og er det ikke slik at ALLE GODE TING ER TRE?

Noen av disse bildene er tatt av enten Tina eller Tove, da de sendte meg noen bilder – og alt har blitt en ren lapskaus av bilder 🙂

 

TUSEN TAKK FOR TUREN KJEKKE TURVENNER!

 

 

 

#fjelltur #urkeegga #mestring #turglede #turvenner #sæbø #leknes #fergå #yt #skodde #sologskodde #fjellsko #fjelltid #fitbit #titusenskritt #vandringifjellet #foto #naturbilder #hobbyfotograf

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg