ta turen

Den minste lille tur er en viktig tur!

Det er det som slår meg når jeg har gått en runde i bygda.
Ikke høyt til en topp – bare rusle i bygda og kjenne hjertet slå – så viktig.


Det er dette med at det ikke alltid er nødvenig å være en topp man skal bestige, gå fortest, lengst og mest spektakulært.
Joda, jeg liker det også – og til neste sommer og høst blir det nye spektakulære turer – om jeg får muligheten til det.

Jeg elsker motbakker – selv om det er tungt. Er det ikke litt slik at det er i motbakker det går oppover da?

Og når du har kommet deg opp – har nådd målet – og får DEN utsikten. Det er vel verdt “slitet” med å komme seg opp. For det er ikke alle som forstår HVORFOR man i det hele tatt GIDDER å gå krevende turer.
For meg er det mestringsfølelsen – om det smerter – koster litt ekstra – koster mye ekstra – så er det det å ha klart det. Tøye grensene litt ekstra av og til. For meg er det viktig – og rett og slett livskvalitet.
Livskvalitet å slite seg ut over en fjelltopp?
Ja – rett og slett!
Mestringsfølelsen – kjenne at kroppen fungerer – kjenne på smerten – vite at dette klarer jeg – om det koster litt ekstra. Man skal ikke være så redd for å slite seg ut. Bli andpusten og kjenne på “skjelven” i kroppen pga utmattelse. Jeg tror faktisk at det gjør godt av og til – å kjenne på det.
Da kjenner man virkelig at man lever!

Har man mestret noe ekstra blir man stolt over seg selv. Noe uoppnåelig har blitt oppnådd. Og man kan strekke seg mot nye mål.

Men, som sagt, det er de småe turene som bygger opp under de større turene. De små turene er viktige byggeklosser for kroppen. Og sakte men sikkert orker man mer og mer. En liten tur utvides litt etter litt og blir lengre og lengre. Kanskje har du plutselig oppnådd #titusenskritt 😀 Og det for første gang?!  For en mestringsfølelse!

Det koster å være aktiv.
Og sliter man med smerter i kroppen eller andre ting – har motivasjonen en tendens til å dabbe av.

 

“Orker ikke i dag. Tror ikke jeg klarer det i dag. Jeg blir sikkert bare værre.”

 


Det er lett å tenke seg selv ned – og ikke “gidde” ta den lille turen som kan være så viktig.

Om det så er bare noen skritt………….

TA TUREN!
For den er så viktig!

 

 

 

 

#påturibygda #hundenLeia #mestringsfølelse #denminstelilletur #taturen #bygda #fotoglede #fibromyalgi #revmatisme #skoliose #diagnoser #me #utmattelse #mestring #utetid #etskrittomgangen

6 kommentarer
  1. Ja du har så rett så, selv om jeg slett ikke er noe levende bevis på det akkurat 😀 Men det kommer tider etter dette. 🙂 I dag håper jeg faktisk at mange lar være å gå ut på disse trakter! Her flyter selv vannet ukontrollert på glattisen, og rasfaren er overhengende mange steder. 🙂 Ha en flott onsdag 🙂

  2. det er så sant,og turen rundt i bygda di er nydelig :=) ble kort tur på meg i dag,men det var fordi jeg fikk besøk,viktig det også :=) så gikk vi en liten tur sammen før hun reiste hjem,håper det blir mange fine turen til våren og sommeren ja,både for deg og meg :=) jeg har en jobb å gjøre i vinter,skal nok jobbe mot nye turer iallefall

  3. Å ja – det er viktig å ta turen – uansett! Det er de mest utfordrende turene en husker lengst igrunn….. og det er deilig å slite seg ut litt! Mamman min hadde mottoet “det er i motbakke det går oppover”………… og det har jeg arva….. klemmer<3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg